dilluns, 21 de juliol del 2008

A.M.V.

AMV: Accident de Múltiples Víctimes.
Ahir cap a les 18:30 els militars ens van avisar que havia bolcat un camió de festucs carregat de gent i que s´esperaven molts ferits a l´hospital, ens van dir si hi volíem anar amb ells per donar un cop de ma........ens va faltar temps!!!! quan el tiu havia acabat de parlar ja erem a la porta de la base esperant l´escolta!!!!
Els ferits ja hi eren i la cosa, tot i que caòtica, estava força ben organitzada (tenint en compte on som)....tenien els ferits ingressats, dos a cada llit i la resta a terra....... Nosaltres vam col·laborar en la organització, aprofitant la tenda de diarrees, que la vam utilitzar de PMO (Punt Mèdic d´Observació, me l´acabo d´inventar, je je je), amb 18 ferits a dins. Tambè es va obrir una sala de l´escola d´infermeria per ubicar-hi sis ferits més, i la resta a les habitacions de l´hospital.......total: 35 ferits, gairebè tots policontusions i alguna fractura però cap de molt greu.
Van ser un parell d´hores intenses on vaig poder posar en pràctica algunes coses dels simulacres del parc de bombers (amb menys mitjans tècnics i humans esclar).
Cap a les 21:00 vam tornar a la base, amb els militars que havien portat un camió amb tot de lliteres plegables que finalment no han fet falta.
Aquest matí ja ha tornat la calma i només quedaven uns 15 ferits ingressats......i hem tornat a la realitat del projecte, ufff......
Va estar be el "somni".......
"Igual que ayer
Llovía tristeza Como estrella fugaz
Que muere discreta, efímera
Sin dejar rastro al marchar
Hoy la mañana tiene la tontería
Y la mirada del Sol
Está cansina, legañosa y hastía
Despliega sus rayos con sopor
Estorba la mañana a quien
No es capaz de comprender
Que tres y seis no son diez
Que es quien es y no quien cree
Ahogar la locura es como intentar
Tapar y ocultar con un dedo el Sol
Parir pensamientos es como vaciar
Sólo con mis manos el mar..."
Los renglones torcidos de Dios, Mago de Oz
Per cert, els pàjarus (que en teoria són els que ens han d´avisar quan passa això i els que han de coordinar les necessitats de l´emergència) van aparèixer per l´hospital cap a les 20:30, quan ja estava tot més que control·lat i quan ens van veure...............es van quedar igual!!!! quins collons!!!! no hi ha manera......

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Ei toni, merci per l'adreça, ja he omplert el formulari, pero no se si es va enviar be.. pq despres d'enviar-lo no deia ,lo tipic de: enviado..u sigui que no se si haur arrivat.. si un cas d'aqui uns dies ho tornare a enviar.. al final diran..que pesaaa esta.. Pero mira , no hi perdo res!
Apa, gracies!!!! Ciaooooo

Bet ha dit...

Uola!!!!
Que guai, una mica d'activitat de la que t'argada a tu!! Una pregunta.... i els festucs??? què se n'ha fet???? la penya tb els recollia com aki quan volca un camió de taronges?????
Jo acabo d'arribar de currar.. i en Xitu té ganes de guerra!!!!
Per aki no fa gare bon temps... fa un estiu una mica raro...què hi farem!! no me podré posar morena!!!
Que vagi mb!
Petonets!!!

Dr Guiri ha dit...

Toni,

Hope you did your role as Masclans + ORCA well, good triage, registered all the pacient details and a fast organised evacuacion jejeje.
Summer time in the alt emporda, full of Guiri's like myself, can't wait till september.
Remember about the Paraca's: if it has wings and walks on the ground it must be a chicken...