dimecres, 7 de maig del 2008

MOHALIN HALIN...

Mohalin = Teacher = Profesor = Mestre (faig unes "amanides" idiomàtiques!!!!)
Halin = Halin = Halin = Halin (és el nom del mestre......je je je).
Així és, hem començat les classes de dari, havíem fet alguna coseta amb els intèrprets però ara ens hem agafat un profe dels de veritat i dos o tres dies a la setmana ens ve a fer classe al campament. De moment som 4 alumnes: L´administrativa, un enginyer, una locutora de radio koreana-noruega (????) i jo mateix. Suponemos que Alfonso se enganchará cuando vuelva!!
En Halin ens va preguntar si volíem aprendre gramàtica.......els "gusanitos"..... i nosaltres vam respondre que de moment millor que no, que de moment amb la conversa en teníem prou, així que Mohalín és com es pronuncia perque escrit.........."va a ser que no".
És una miqueta difícil perque cadascuna de les paraules les he de traduir als 3 idiomes de dalt i això la neurona que em queda ho pateix....je je je, espero agafar més agilitat mental amb la pràctica.
Crec que és interessant conèixer l´idioma, i més si contem que he d´estar un anyet aquí, per tant tinc molt de temps!!!!!
A més a més, com que els pájarus no ho saben (de moment), podré escoltar les seves converses i saber de què coi parlen quan de sobte, canvien de l´anglès al dari quan parlem amb ells.......parlant dels pàjarus, els tinc molt esvalotats, nerviosos i "respondones", serà que els comença a afectar la canya????
"....ser libre como tu sueño,
y ver el dia nacer
oscura como la noche
se acerca la soledad
y por las calles se oyen
palabras de libertad..."
Palabras de Libertad, Medina Azahara.
Tant de bo en Halin ens ensenyi aviat aquestes paraules..........en dari.
De moment però, continuem tancats.

3 comentaris:

Bet ha dit...

Ei!! Que guai!!! tinc un germà que parla darí!!! jajajajajaj!!!
Per aquí tot com sempre... Avui he estat amb l'Aniol a la tarda... hem jugat un rato!!ajajaj!! mentre la seva mama estava al metge amb l'Arnau!! Lo altre igual!!! dilluns tenim festa!!! uoooo!!!! com que sant epre aquest any cau en diumenge ens ho recuperem abans!!!!
Bueno, que vagin molt be les classes!!! a veure si aprens molt!!!
Petonets!!!

Unknown ha dit...

Ai mare de deu!!!! només em falta un germà parlant darí!!!, bé si, hem anat al metge amb l'arnau, li convé uns dies de ventolín (com dèiem ahir... és l'època). Jo voldria demanar al Dr.Guiri si, en el cas que vulgui participar en el simulacre, cal tenir alguna experiència..... bé, ja direu què. Appaaa me'n vaig a dormir que porto tres nits dormint una mitjana de ??? , bé fem-ho al revés.... he estat desperta quasi tota la nit..... quan alguns tenen tos és lo que hay!!! bona nit!!

Dr Guiri ha dit...

elazaro: experiencia? Si estava en madrid el 11-m o neuvo york el 9-11 perfecto, si no el unica que necita saber es tirar por el suello y gritar y esperar por el guapo bombero que te ayuda (boca a boca si tienes suerte....jejeje). 40% del victimas ser transportada en ambulancia (con sirenas pueste) al hospital y algunas con helicoptoro a girona...hay transporte para volver a figueres...

Responder rapido, falta solo 30 victimas.....