diumenge, 13 d’abril del 2008

LA LLEGENDA


Parlen els d´aquí d´un heroi nacional de "la història moderna" d´Afganistan. El General Massoud, conegut com el lleó de Panjshir (lleó dels cinc lleons), general dels Mujahideen -cavallers que van lluitar contra els soviètics- diuen que va ser el gran líder dels afgans en la seva lluita contra l´invasió russa i que només pronunciar el seu nom, els russos fugien....Està considerat el gran líder, més enllà dels mullahs, de l´Afganistan dels últims anys i un personatge admirat per tothom aquí, sense distinció d´ètnia, ells el comparen amb el Che Guevara.
Diuen que Massoud va ser assassinat pels talibans a principis del segle XX. Sembla ser que un d´ells es va fer passar per un periodista que el volia entrevistar i...... Molts dels nens que van nèixer durant l´ocupació soviètica ara porten el seu nom, estem parlant de milers de Massouds d´uns 30-35 anys arreu del país.

"Que hay amigo,
al otro lado del silencio,
Que hay amigo,
al otro lado del silencio..."
Al otro lado del silencio, Angeles del infierno.

El 9 de mates: Primer examen de 3er de BUP amb la Masferrer.

Imatge google

4 comentaris:

Irantzu ha dit...

"canciones que recuerdan lugares
suenan para ti
palabras que nunca he olvidado
y me hacen sentir" Angeles de Infierno.

Bet ha dit...

Uola neng!!
Ja he tornat del meu exili a Fortià! Ahir vam fer el teatre i la festa de la primavera! No va venir gaire gent, però bueno, va estar bé, i els que van venir em sembla que s'ho van passar prou bé!!! jejejej!!
Tu què tal???
Ara arribem de dinar a casa els nens, i en pibe marxava amb l'arnau a veure el figueres, a veure què!
Ahir el barça va empatar contra el huelva... sense comentaris!!! buff!! i dissabte que ve anem a veure'ls!!! kina merdeta! em faré de l'espanyol!
Ah!! tu a 3er de BUP un9 de mates.... bufff.. em sembla que costa de creure!!!
Apali, petonets!!!

PIBE ha dit...

Hola, Toni... Acabem d'arribar amb l'Arnau de Sant Pere Pescador, on avui jugava el Figueres. 1-2 i cap a casa.. d'aquí 15 dies ja haurem pujat matemàticament.
Veig que continues cercant en la història de l'Afgaistan i trobes personatges curiosos (El che Guevara afganès.. jejeje..en tens cada una). Va.. l'Arnau et dóna feina: cerca animals extranys i fotografia'ls, si tens temps, clar.. no valen militars... Per cert, com s'ho han pres això de tenir la Chacón com a ministra de Defensa?? Ja ho saben? Fes un sondeig !!!

Irantzu ha dit...

Tan per vosaltres els que ajudeu com per ells que hi viuen....

"(....)
Són germans
d'un camí que no ha tingut
mai sortida ni final.

Saben bé
que el futur és la foscor
i que el negre és el color.

D'una bandera,
bruta i plena de sang,
que els hi han possat a les mans.

Però no es rendeixen,
somien il.lusions fent imnes de cançons
i criden.

Podré tornar enrera?
quan estigui massa lluny.
Podré tornar enrera?
quan sigui massa tard." Sopa