dimarts, 22 d’abril del 2008

MOLT BÈ.....

Estavem dinant amb l´Alfonso, compartint taula amb dos dels intèrprets iranians (que son parella, estan casats) del campament i parlant d´on erem cadascun de nosaltres, quan de sobte, el traductor salta amb un "de Figueres.....molt bè!", gairebè faig una obstrucció de la via aèria amb els "tropezones" de maduixa del iogurt!!......... i d´on surt aquest parlant català???

Resulta que té família a Alacant i tot i que ell no ha estat mai en persona a Figueres si que ha sentit parlar en català als seus parents i li han quedat algunes paraules. M´ha estat parlant dels personatges famosos de la nostra ciutat; En Dalí, el seu museu, l´escala de cremats, el seu autor (o sea, jo mateix), el museu ENUVAD.......je je je je je je........ja arribarà!!! Jo li he explicat que el museu d´en Salvador (és com un amic!) és molt xulo i que si alguna vegada el visita que faci una visita guiada que val la pena enterar-se de tot! de tota manera, i per fer país, li he dit que personalment m´agrada més el museu del joguet, el trobo més acollidor i entretingut (això va a gustos), tambè li he parlat que l´Empordà és una terra de vents, la tramuntana......i hem acabat parlant del català com a idioma i les diferències o no, amb el castellà, el valencià, el mallorquí i el cadaquesenc ja que li he dit que a Cadaqués parlen un català una mica diferent a la resta de la comarca....
En fi que ha estat agradable compartir unes paraules en català, i més fins i tot, amb un intèrpret i una intèrpret d´Iran.
"Surto fora Qala-i-Naw,
necessito respirar
fugir d´aquí es la il·Lusio
ja estic fart d´estar pringat
necessito llibertat,
fora d´aquí la trobaré
alla dalt més enllà del mar,
hi ha una terra de veritat,
on el cel és sempre blau,
veig muntanyes, uns ulls blaus,
una noia està mirant,
esperant la llum del sol.......
Això és terra, terra de vents"
Terra de vents, Sangtraït.

hauria de canviar lo dels ulls blaus que sino quan torni em "tustaran" je je je.
Il·lusiona que en un lloc tant aïllat et parlin de la teva ciutat i en català.
Per cert ja se que arriben amb molt retard: Felicitats Isa pel teu cumple i Felicitats SAUS pel mini-sau!!


10 comentaris:

Irantzu ha dit...

....................

Dr Guiri ha dit...

My eyes are blue, but don't look into them or la pont will hit you...

Are you saying that ENUVAD belongs in a museum: You have 500 volunters ( la legion) + 1 goat (barbaques of course), plenty of gasoline and explosives, I feel a study coming on, you can finaly validate the ENUVAD....just an idea jejeje.

PIBE ha dit...

Home.... parla-li del nostre diccionari altempordanès, que li agradarà... jejejejeje

http://gdia-e.blogspot.com/
Aquí teniu l'enllaç !!!

Bet ha dit...

ei germanet!!!
Que guai poder parlar català!! suposo que te deu haver fet molta ilusió!!!demà és st.jordi!!! que mako!!! però és el primer stjordi que treballo... no me agafat festa perque ja no estic a la paradeta de l'esplai.. però bueno... ja m'hi estaré un rato suposo!! jejej!!
Buno pos res de nou!!!
Un petonas!!!!!

Rosalina ha dit...

Aquests iranians es mereixen que quan vinguis facis un recull d'informació turìstica de Figueres i els hi portis a la tornada. Segur que els agradarà.
Apa, que vagi molt bé!

La Pont ha dit...

El món és un panyuel!!!!!
I l'Empordà super conegut a tot el món, increible!!!!!!!!!!!
Lo dels ulls blaus, la cabra, l'ENUVAD i la barbacoa, faré veure que no ho he entès....
Feliç Sant George! Jo ja tinc la rosa (l'hospital ens ha regalat una a cada noia de TOT L'HOSPITAL) A que sembla increible????

silvia-noe ha dit...

Holaaa!!!! com portes la pediatria a l'afganistan, ja has canviat molts bolquers???? comença a fer pràctiques per quan tornis!!!! que després dels casaments , ja saps el que bé ehhhh???ens ha agradat molt això que els parlis del català, tot i que per molt trist que sigui, hi ha molta gent que no sap que existeix. Apa a cuidar-se molt!!!ens veiem a les barraques, je je!!feliç st jordi!!!

Bet ha dit...

Ei Toni!
Mission cumplida!!! Interflora qalainaw ha arribat a Figueres!!!jejejej!!!Avui me comprat un llibre.. Caçador d'estels... em sembla que és dels que van recomanar la Irantzu, és sobre dos nens de l'Afganistan.. ja t'explicaré a veure què!!!
Apali germanet!!
Qu agi molt bé!!!
Un petonas!!

Bet ha dit...

Toni no pots escriure perque la Chacon ho ha prohibit??? Ho he llegit!! Ha prohibit el marca, l'as, l'interviu, i les pagines personals i blogs!!!! És cert???Si és cert, vaya tela!! Això explicaria perque no et pots conectar, no???
Bueno, ja ens informaras!!!
Petonets!!!

PIBE ha dit...

La Chacon t'ha retallat la teva llibertat d'expressió? És veritat? Ho he sentit per RAC1 avui i no m'ho creia. I també han prohibit l'Interviu.... pobra cabra !!!!. I El Jueves??? No l'han prohibit també?? Aquesta la Chacón, segur que és d'esquerres socialistes i catalanes???
Ho començo a veure tot, de cop i volta, en blanc i negre: "...veo todo en blanco y negro, blanco y negro...".

PD. Com wque tampoc pots llegir l'sport o el "mundoportivo": Barça 0 - Manchester 0. Dimarts que ve, la tornada.