diumenge, 20 d’abril del 2008

UNA DE MASCOTES.....

Fent el cafè amb un lejía (legionari en carinyòs) dels molts que ens han estat acompanyant a l´hospital durant aquests dies i ens han estat cobrint les espatlles (literalment), ens ha explicat la història de la seva mascota, o símbol. Per què la cabra és el símbol de la legió????? Bè, no li hem preguntat, li ha sortit de dins explicar-ho.......

Diu, que ja durant la primera guerra mundial, els exèrcits de terra, per no anar caminant i trobar-se amb mines, utilitzaven animals ensinistrats per anar davant d´ells i era més fàcil localitzar les mines: Quan l´animal saltava pels aires, allà hi havia una mina. Fàcil, una mica bèstia, però fàcil i segur. A Spain, sembla ser que la legió va escollir la cabra per diferents motius: És una animal toterreny, que no necessita gaire per menjar i que s´adapta a les diferents condicions meteorològiques. Tambè van decidir que la cabra havia de desfilar sempre amb ells perque "ella también se juega su vida igual que nosotros cuando vamos de misión, forma parte de la compañía" . Aquí no ha vingut (només hi ha una mina i és de carbó) però probablement està en algún dels molts llocs on hi ha legionaris espanyols: Afganistan, Líban, Txad, Kosovo.............


Una altra curiositat, l´Alfonso comenta que el mateix que es feia ambs els animals a Europa (localitzar mines), tambè es va fer a Moçambic però amb elefants i van ser tant "animalots" que gairebè acaben amb les reserves d´elefants del país!!!!
"Nascut entre Blanes i Cadaquès,
molt tocat per la tramuntana,
d´una sola cosa pots estar segur,
quan més vell més tocat de l´ala,
sempre deia que a la matinada es mataria,
però cap al migdia anava ben torrat,
somriu i diu que no tè pressa,
ningú m´espera allà dalt,
i anar a l´infern no m´interessa,
es molt més bonic l´empordà...."
L´Empordà, Sopa de Cabra.
Jo no en faria de sopa.....no fos cas que s´enterin els lejías (je je je).

4 comentaris:

x sampol ha dit...

bon dia toni.
Suposo que ja ho deus saber però també vares ser present al sopar.
T'estas quedant amb els ossos!!!

Aquí sembla que avui definitivament plourà de veritat.

Així vares veure la ministra o no??

Salut!

Dr Guiri ha dit...

Toni,

A feel a bit of bullshit:

Fist the legion was only founded on january 28 1920, secondly spain was neutral in the first world war, therefore what were they doing in mindfields???. I think these " novios de la muerte" just fancy the goats arse.

Next time you are in the bar without beer shout "a mi la legion", they should all come and help you buy more beer...jejeje.

La Pont ha dit...

Hola Toniu!!
La festa genial, tu donaves molt de glamour al sopar... Ara que els metges guiris (no Dr. Guiri) no entenien res de res... es derurien preguntar que feia un esquelet amb una foto d'un tio enganxada a la cara i allà plantificat, i perquè després el feiem ballar i fer el subnu com tots els demés....?????
Però a part d'aixó genial, i jo a l'endemà a fer examen de AST...també genial!!!!

Aaaaaaaahhhhhhhhhhhh! ara entenc perquè la cabra en això de l'exercit!!!!!
Pobres animals, mira que la gent és carcamal eh!!!!!

Fins aviat!!!

PIBE ha dit...

Com? Vas venir a un sopar i no vas dir res??? La legió tindrà una cabra però tu sempre portes el porquet a sobre i el deixes anar a la mínima.. jejejeje nanit !!!
PD. El Figueres haurà d'esperar una setmaneta més per pujar matemàticament de categoria.. podríeu fer una penya; et deixo el nom a tu.